Günün Mesajı

12/09/2018 - ZAFERLİLERİN ÖRNEĞİ

Kalk, ya RAB, kes önlerini, eğ başlarını!
Kılıcınla kurtar canımı kötülerden,
Elinle bu insanlardan, ya RAB,
Yaşam payı bu dünyada olan insanlardan.
Varsın karınları vereceğin cezalara doysun,
Çocukları da yiyip doysun,
Artanı torunlarına kalsın!

Mezmurlar 17: 13, 14

Tıpkı Davut’un yaptığı gibi Rab’bin bir çocuğu asla yenilgiyi kabul etmemelidir. Düşman istediği her şeyi yapabilir ama Rab’bin iyi sözünü geçersiz kılamaz. Rab ayağa kalkar ve kötülerin hilelerine son verir. Zaferli olmamız için Rab’bin günahlarımızı kendi üzerine yüklendiğini ve onun yaralarıyla bizim şifa bulduğumuzu güçlü bir şekilde belirtmeliyiz (1. Petrus 2:24). Babamızın gözünde suçumuz hiç olmamış gibi görünür çünkü İsa’nın bizim aklanmamız için döktüğü kanıyla temizlenmiştir (Romalılar 4:25).

 

Mezmur yazarının imanı Yüce Rab’be düşmanlarını yakalaması ve boyunlarını eğdirmesi için yakarıyordu. Kardeşler, düşmandan gelen her şeyin bağlanması ve ayaklarımızın altına alınması gerekir. Eğer karanlık size saldırıyorsa pasif kalmayın. Rab’be imanla yaklaşın ve kötü ruha, esenliğinizi, sağlığınızı, evliliğinizi, maddi yaşantınızı ve hayatınızın başka alanlarını rahatsız eden kötü ruha bağlanıp sonsuz ateşe atılmasını emredin. Düşman kutsal ateşin gücüne karşı koyamaz.

 

Canınızın işkencecilerin elinde kalmasına izin vermeyin. Onlar kurtarıcımız tarafından yenildiler ve bu yüzden artık hayatınızı işgal edip size lanetler getirmeye hakları yok. Bolluk içinde bir yaşamın tadını çıkarmakta özgürsünüz. Rab’be aitsiniz ve hiçbir kötülüğün hayatınıza girmesine izin veremezsiniz. İmanla dua edin ve kurtuluşunuzu ilan edin. Buyruğunuz Rab’bin sözünü doğrulayacak. İsa ile olmak demek zaferli olmak, zaferli olmak, zaferli olmak demektir. Kötüler sadece bencil kazançlarıyla ilgilenirler. Para için ihanet edebilir, öldürebilir, her türlü kötülüğü yapabilirler. Dünyada kazandıklarını sonsuz yaşama götüremeyeceklerini bilmezler. Rab’be kulluk edenlerin yapacağı şey ise sonsuza dek kalıcı olan ekmeği nasıl alacaklarını öğrenmektir; bunu Rab’bin Sözüyle ilgili anlayış edinerek yaparsınız.

 

Davut yüreğini açtı ve bize ruhsal dünya ile ilgili bildiği şeyleri öğretti. Ona göre tek çıkış yol Rab’be sağlam bir iman duymak ve ona tüm yüreğimizle, tüm gücümüzle kulluk etmekti. Eğer Rab’be şimdiye kadar böyle kulluk etmediyseniz bunu yapmalısınız. Yüce Rab’bin varlığını biraz olsun deneyim edenler onu yoktan yere terk etmezler.

 

Kral Davut’un Tanrısal konularla ilgili sahip olduğu anlayış ve Rab’be yönelik gösterdiği sevgi sayesinde Rab Davut’un yüreğine uygun bulduğu biri olduğunu söylemişti (1. Samuel 2:35). Babamı aynı şeyi bugün ona sadakatle hizmet edenler için de söyleyecek.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares